De Week van de Jonge Mantelzorger #NIETTEMISSEN

Deel dit bericht:

Ze zijn niet te missen: jonge mantelzorgers. Van 1 tot en met 7 juni worden in het hele land activiteiten georganiseerd om aandacht te besteden aan jonge mantelzorgers, hen te waarderen en zichtbaar te maken.

Wist u dat een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland mantelzorger is? Deze jongeren groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid- en/of verslaving. Het kan om een ouder gaan, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Ze helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, maar hebben ook extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Zij ervaren het zorgen voor een ander als normaal en het geeft ook voldoening. Daarentegen kan het ook zwaar zijn. Hierdoor maken zij zich meer zorgen dan hun leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht.

Het doel van de campagne #NIETTEMISSEN is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten. Door het tonen van video’s, posters, portretten en persoonlijke verhalen wordt aangetoond wat het impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren.

De activiteiten zijn niet alleen voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

Bron: Zorg voor beter, Week van de Jonge Mantelzorger