Hoera! Het is Nationale Pannenkoekdag

Deel dit bericht:

Hoera! Het is Nationale Pannenkoekdag op vrijdag 17 maart 2023 is het de zestiende editie van de Nationale Pannenkoekdag! In 2007 is het initiatief gestart met 60 deelnemende scholen en inmiddels is het uitgegroeid tot een landelijk feest waaraan jaarlijks meer dan 1.000 scholen deelnemen. Bijna 100.000 ouderen worden op deze dagen verwend met zelfgebakken pannenkoeken.

Ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, worden op Nationale Pannenkoekdag in het zonnetje gezet. Gewoon omdat ze het verdienen! Met dit initiatief van Tefal en Koopmans wordt jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact gebracht.

Wilt u iemand verwennen met zelfgebakken pannenkoeken? Het Nationale Pannenkoekdag deelt diverse recepten ter inspiratie. Wist u dat 81% van de Nederlanders hun pannenkoek het liefst met stroop eet? 68% met poedersuiker en 56% met spek. Dat zijn ook wel echte klassiekers. Maar hier vindt u ook recepten voor pannenkoek met feta, avocado en zoete aardappel of een pannenkoekwrap met gehakt en champignons.

Bron: Pannenkoekdag.nl