Huis van de Wijk kan helpen bij energietoeslag

Deel dit bericht:

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen een energietoeslag aanvragen. Komt u er niet helemaal uit? Huis van de Wijk kan u hierbij helpen. Welzijnsorganisatie DOCK helpt mensen met het aanvragen van de toeslag. Hiervoor hebben zij drie dingen van u nodig. Een geldig identiteitsbewijs, inloggegegevens van DigiD en een rekeningnummer waarop de toeslag gestort kan worden.

Naast de bovengenoemde dingen die nodig zijn voor het aanvragen van een energietoeslag, is er eigenlijk ook nog een vierde ding nodig, namelijk een computer of een smartphone. Bij veel ouderen ontbreekt een van die vier dingen. Maar daarvoor zijn de medewerkers van de Huis van de Wijk om u een helpende hand te bieden. Heeft u bijvoorbeeld geen DigiD? Dan kunnen zij u helpen met een papieren aanvraag. Na het indienen van uw aanvraag duurt het ongeveer acht weken voordat u per post bericht krijgt over of u de energietoeslag ontvangt of niet.

Bewijs van inkomen
De aanvraag van de toeslag is zo simpel mogelijk gehouden. U hoeft geen bewijs van inkomsten te uploaden. De gemeente kijkt of het inkomen correct is ingevuld. Er wordt van u gevraagd om uw bankafschriften mee te nemen, zodat ze kunnen nagaan of u wel recht heeft op de toeslag.

Er wordt niet gekeken naar het soort energiecontract wat u heeft. Ook bij een vast energiecontract kunt u de toeslag aanvragen.

Wat zijn uw rechten?
DOCK helpt niet alleen bij het aanvragen van een energietoeslag, maar ook andere regelingen. Wilt u graag hulp? Bel dan naar 14 010 of loop bij een Huis van de Wijk bij u in de buurt naar binnen.

Meer informatie en zelf online de energietoeslag aanvragen kan hier.

Bron: Gemeente Rotterdam