MiGuide: uw mobiele leefstijlcoach

Deel dit bericht:

Het aanleren en volhouden van gezonde gewoontes is erg lastig. Kampt u met (ernstig) overgewicht? Dan is het nieuwe leefstijlprogramma CooL van MiGuide iets voor u. Dankzij de professionele begeleiding is de kans kleiner dat u na een tijdje terugvalt in uw oude gewoontes.

Met een doorverwijzing van uw huisarts krijgt u twee jaar lang begeleiding van MiGuide en een leefstijlcoach. Er wordt gekeken naar uw doelen en op basis daarvan wordt er een plan gemaakt. Dankzij de combinatie tussen zorg, leefstijlcoaching en technologie staat u er niet alleen voor!

Het programma
Het traject bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsfase. Ieder onderdeel heeft acht groepsbijeenkomsten en vier individuele gesprekken.

Eén-op-één advies van een leefstijlcoach
U bespreekt samen met een leefstijlcoach uw persoonlijke situatie en uw doelen. De vervolgstappen worden vastgesteld op basis van uw wensen. Deze gesprekken worden online gevoerd.

Groepsbijeenkomsten
Tijdens de groepsbijeenkomsten gaat het om motiveren en inspireren. U leert nieuwe dingen van de deelnemers en zij leren ook weer van u.

De Mi-Guide app
U krijgt gratis toegang tot de MiGuide app. Hierin kunt u onder andere uw beweeg- en voedingsboek bijhouden en wordt u dagelijks gecoacht. Hierdoor heeft u een duidelijk overzicht.

U kunt zich aanmelden voor CooL als u:

  • Overgewicht heeft (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) én daarnaast een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang heeft (vrouwen tussen 88 cm, mannen groter dan 102 cm);
  • Of als u ernstig overgewicht heeft (d.w.z. een BMI van meer dan 30).

Met CooL, oftewel Coaching op Leefstijl slaat MiGuide een brug tussen de zorg en leefstijl. Het traject is gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek, waardoor zij kunnen aantonen dat het werkt. Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering en het heeft geen invloed op uw Eigen Risico.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: MiGuide