Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Deel dit bericht:

Van 6 tot en met 12 maart is het de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Met dit initiatief roept de organisatie deelnemers op om een week vlees en zuivel te laten staan. Het doel is om een flexitarisch eetpatroon te promoten, waarbij vlees en zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Het is een kleine moeite om vaker een dagje vlees, vis en zuivel te laten staan, maar het heeft een grote positieve impact op mens, dier en klimaat.

Door tijdens deze week geen vlees en zuivel te consumeren bespaart u bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Iedereen die het volhoudt om één week geen vlees en zuivel te eten, draagt bij aan verschillende voordelen.

Vegetarisch en plantaardig eten hoeft zeker niet saai, smaakloos of ingewikkeld te zijn. De schappen van de supermarkten liggen tegenwoordig vol met vleesvervangers, waardoor het makkelijker is om te variëren. Probeer een van deze heerlijke recepten thuis te maken. Proeven is geloven!

Bron: Nationale Week Zonder Vlees