Verwijshulp010 breidt uit naar de BAR-gemeenten

Deel dit bericht:

Verwijshulp010 is sinds 1 december 2022 ook actief in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Zij gaan een centrale rol vervullen bij het coördineren van niet medische zorgvragen. Verwijshulp.nl is een website speciaal voor verwijzers en professionals in de gezondheidszorg die op zoek zijn naar een online, actueel overzicht van beschikbare plaatsen in revalidatielocaties, verzorgings- en verpleeghuizen en woongebouwen in de regio Rotterdam.

Het aantal (kwestbare) ouderen stijgt, waardoor de zorgvraag toeneemt. Daarnaast speelt de veranderende arbeidsmarkt ook een grote rol, waardoor er voor veel gemeenten grote uitdagingen zijn op het gebied van zorg. Verwijshulp010 is in maart 2020 opgericht ter ondersteuning van verwijzers in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Zij werden hierdoor hét coördinatiepunt voor bemiddeling van niet medische spoedzorg in deze regio.

Sindsdien is Verwijshulp010 niet meer weg te denken uit deze regio en hebben ze de activiteiten uitgebreid met het team Kort Durende Zorg. Binnenkort breiden ze uit met het team ThuisZorg, waarbij ze zich richten op de coördinatie van alle thuiszorgvragen in de Rotterdamse regio. De voorbereidingen voor de BAR-regio zijn in volle gang!

Lees hier in een notendop waarvoor Verwijshulp010 staat.

Bron: Verwijshulp