Welkom Online

Deel dit bericht:

Steeds meer zaken kunt u online regelen. Boodschappen doen, een route opzoeken, maar ook op sociaal gebied zijn er veel mogelijkheden. De ontwikkeling op het gebied van digitalisering gaan erg snel en hierdoor kan de drempel hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt. Met de cursus Welkom Online, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, leert u zelfstandig of met hulp van een vrijwilliger uw eerste stappen online.

Wat is Welkom Online?
Welkom Online is een online lesprogramma dat u zelfstandig of samen met een vrijwilliger volgt. U leert meer over videobellen, maar bijvoorbeeld ook over online uw boodschappen bestellen. Tijdens de cursus worden er vijf thema’s besproken, namelijk uw dagelijkse leven, uw actieve leven, uw sociale leven, uw gezonde leven en mobiele leven. Naar aanleiding van de voorbeelden krijgt u ook nog praktijkgerichte opdrachten, zodat u het sneller kan leren.

Hoe werkt het?
U heeft een tablet of computer met internetverbinding nodig om het lesprogramma te volgen. Het lesprogramma duurt maximaal 16 weken met een les van één uur per week. Uiteraard is het ook mogelijk om het in een kortere tijd te doorlopen.

Wilt u zelfstandig aan de slag? Ga naar welkomonline.nl. Na afloop kunt u terecht bij Digihulplijn voor al uw vragen. Zij zijn bereikbaar op 0800 1508.

Heeft u geen computer of tablet of bent u niet in staat om er één aan te schaffen? Dan kunt u onder voorwaarden via het Ouderenfonds een tablet krijgen. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u contact opnemen via 088 3442 000 of mailen naar .

Bron: Nationaal Ouderenfonds