menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right De audicien onderweg: Een interview met een audicien aan huis van Oogvoororen

De audicien onderweg: Een interview met een audicien aan huis van Oogvoororen

Sinds de opkomst van ambulante dienstverlening hebben audiciens een nieuwe weg ingeslagen, waarbij zij hun expertise en zorg direct aan huis leveren. In deze snel veranderende wereld van zorg op maat komt de rol van de ambulante audicien steeds prominenter naar voren. Deze professionals staan niet alleen voor het aanpassen van hoortoestellen, maar ook voor het bieden van comfort en gemak aan mensen die om verschillende redenen moeite hebben met het bezoeken van traditionele audicienpraktijken.

Het werk van een ambulante audicien is vaak meer dan alleen het technische aspect van het gehoor verbeteren. Het gaat ook om het opbouwen van vertrouwen, het bieden van ondersteuning en het begrijpen van de unieke behoeften van elke cliënt. Van drukke professionals die moeite hebben om een afspraak in te plannen tot ouderen die niet in staat zijn om te reizen, ambulante audiciens zijn er om de zorg naar hen toe te brengen.

In dit interview gaan we dieper in op de rol en de uitdagingen van de audicien aan huis. We spreken met Arno Verbeek, een ervaren audicien van Oogvoororen, om meer inzicht te krijgen in zijn werk, de voordelen van deze aanpak en hoe hij met zijn collega’s het verschil maakt in het leven van hun cliënten.

Arno, kan je om te beginnen wat vertellen over Oogvoororen.nl?
In 2014 vroegen we ons af waar de behoeftes van de slechthorenden in de toekomst zou liggen. Hierbij kwamen we erachter dat er een tweetal pijlers erg belangrijk gingen worden: de mensen worden ouder en langer zelfstandig en er is een behoefte aan transparantie; waarbij mensen zelf onderzoek kunnen doen en dingen vergelijken. Op dat moment is Oogvoororen.nl ontstaan met audiciens die bij de mensen aan huis komen én een website waar alle toestellen op te vinden zijn. Op de website kan men de toestellen vergelijken en prijzen en vergoedingen bekijken. Dat betekent niet dat de keuze voor een toestel alleen online plaatsvindt. Er wordt altijd eerst een hoortest gedaan en dan wordt er samen gekeken wat de meest geschikte oplossing is.

Ondertussen zijn we actief in Nederland en België en hebben we 23 audiciens op ambulante basis en 11 vestigingen in Nederland. Maar eigenlijk zijn we het meest trots op onze klantwaardering van een cijfer 9,4 op basis van bijna 2000 reviews!

Voor wie is Oogvoororen.nl bedoeld?
Elke slechthorende is van harte welkom bij Oogvoororen.nl en wij kunnen bij iedereen aan huis komen. Makkelijk als u zelf niet meer mobiel bent, maar ook als u liever geholpen wordt in uw eigen vertrouwde omgeving of bijvoorbeeld op uw werkplek. Mocht u toch liever naar een vestiging komen dan kan dat uiteraard ook. In de omgeving hebben wij 4 vestigingen, namelijk in Rhoon, Hoogvliet, Brielle en Krimpen aan den IJssel. Weet u al precies wat u wilt, dan kunt u uiteraard alvast een hoortoestel uitzoeken of u hierin verdiepen, maar dat is zeker geen must! Samen bekijken we graag welke oplossing er bij u past.

Hoe gaat een audicien aan het werk stap voor stap?
Op het moment dat u contact opneemt zal een van de audiciens aan de telefoon het een en ander met u bespreken en kan er een afspraak gepland worden. U wordt gevraagd om voorafgaand aan de afspraak een vragenlijst in te vullen, de audicien is verplicht deze lijst af te nemen voordat we starten. Tijdens de afspraak wordt uw gehoor gemeten, en wordt er gekeken waar uw uitdagingen liggen op het gebied van horen en wat uw wensen en behoeftes zijn voor een hoortoestel. Samen gaat u in gesprek met de audicien om een passend hoortoestel uit te zoeken waar u uw proefperiode mee begint. Er wordt dan eventueel een malletje van het oor gemaakt en er wordt een afspraak gemaakt wanneer u uw hoortoestellen krijgt.

Bij de aanpassingsafspraak krijgt u uw hoortoestellen en meten we hoe het geluid bij uw trommelvlies binnenkomt. Hierdoor weten we zeker dat de hoortoestellen goed ingesteld zijn. Verder worden de hoortoestellen gefinetuned, wordt er uitleg gegeven over het gebruik van de toestellen en wordt geoefend met het inzetten van het hoortoestel. Ook wordt het onderhoud geoefend. Nu begint uw proef en gewenningsperiode. Wij laten op dit moment ook wat naslagwerk achter waar u altijd op terug kunt vallen.

Na 3 tot 4 weken komen we terug voor een controle afspraak. Hoe gaat het met de hoortoestellen en lost het uw uitdagingen op? Soms moet er nog een puntje op de i gezet worden. Als alles goed gaat, gaat u tot aanschaf over. Gaat het helemaal niet zoals u had gewenst? Geen probleem, de proefperiode is vrijblijvend en kosteloos!

Werkt dat alleen via internet?
Hoewel de naam Oogvoororen.nl anders doet vermoeden, is dat zeker niet het geval. Via onze website bieden we uitgebreide informatie die voor iedereen toegankelijk is. Hier kunt u zich verdiepen in verschillende hoortoestellen, producten bestellen en instructievideo’s bekijken over onderhoud en accessoires. Maar ook als u geen toegang heeft tot internet of minder bekend bent met online middelen, kunnen we u uitstekend van dienst zijn. Soms is het juist handig voor mantelzorgers of familieleden om bepaalde informatie online op te zoeken. Uiteraard zorgen we ervoor dat de belangrijkste informatie ook in een boekje wordt verstrekt, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Levert de gehoormeting aan huis hetzelfde resultaat op als in de winkel?
De gehoormeting aan huis biedt vergelijkbare resultaten als in de winkel, dankzij het gebruik van geavanceerde meetapparatuur. Hierdoor kunnen we nauwkeurig meten en zelfs in het oor meten om ervoor te zorgen dat de hoortoestellen perfect zijn ingesteld. Dit waarborgt een uiterst nauwkeurige en betrouwbare meting en instelling. Bovendien heeft de akoestiek in huis een uniek karakter, wat invloed kan hebben op hoe geluid wordt waargenomen. Door de hoortoestellen aan te passen in uw vertrouwde omgeving, kunt u er zeker van zijn dat de aanpassingen volledig voldoen aan uw wensen en behoeften.

Is een audicien aan huis een stuk kostbaarder dan in een winkel?
Nee, een audicien aan huis is niet duurder. Er worden ook geen voorrijkosten in rekening gebracht. Sterker nog, bij Oogvoororen.nl zijn de geavanceerdere hoortoestellen vaak voordeliger dan elders. Het is echter belangrijk om te weten dat we van onze klanten verwachten dat ze het basisonderhoud zelf uitvoeren, wat in feite heel eenvoudig is. Mocht dit niet lukken, dan is er meestal wel iemand in de omgeving die kan helpen, wat vaak sneller en gemakkelijker is dan naar een winkel te gaan. Na de aanschaf komt de audicien nog maximaal vijf keer langs voor controleafspraken, hoewel uit onze ervaring blijkt dat deze bezoeken meestal slechts 2-3 keer nodig zijn. Bovendien bieden wij altijd vijf jaar garantie op de hoortoestellen.

Wat zijn de verschillen tussen de hoortoestellen?
Hoewel veel hoortoestellen op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er aanzienlijke verschillen. Bij Oogvoororen bieden we een breed scala aan A-merk hoortoestellen, met momenteel ongeveer 900 verschillende types beschikbaar. Deze toestellen onderscheiden zich op verschillende manieren, zoals de manier waarop ze worden gedragen (achter het oor met een luidsprekertje in het oor, of volledig in het oor), de keuze tussen oplaadbare toestellen of op batterij, en de mogelijkheid om gebruik te maken van een app op uw telefoon voor extra functies. Daarnaast geldt dat hoe geavanceerder het toestel is, hoe beter de geluidskwaliteit en verstaanbaarheid, vooral in complexe luisteromgevingen. Met zo’n breed scala aan opties is er altijd wel een toestel dat perfect aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften. Bovendien zijn de meeste toestellen verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u kunt kiezen wat het beste bij u past!

Wat is het voordeel bij Oogvoororen voor leden van Allemaal Aafje?
Leden van Allemaal Aafje profiteren van € 50,- korting per toestel op toestellen zonder vergoeding én ontvangen tevens een gratis startpakket!
Neem gerust contact op met Oogvoororen.nl via telefoon op 085-4863743 of stuur een e-mail naar info@oogvoororen.nl.

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen. Laten we samen kijken naar hoe we deze zomereenzaamheid kunnen aanpakken.
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen.
Sinds de opkomst van ambulante dienstverlening hebben audiciens een nieuwe weg ingeslagen, waarbij zij hun expertise en zorg direct aan huis leveren. In deze snel veranderende wereld van zorg op maat komt de rol van de ambulante audicien steeds prominenter naar voren.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.