menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Het verhaal van OOPOEH Toos: “Met Puck is er gezellige reuring in huis”

Het verhaal van OOPOEH Toos: “Met Puck is er gezellige reuring in huis”

Toos (72) is een echte Rotterdamse in hart en nieren en woont al 34 jaar in de wijk Hillegersberg. Toen haar man 15 jaar geleden overleed was dat een groot gemis, maar Toos nam zich sterk voor om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Een kunst die ze goed beheerst. Toos is altijd bezig: in huis, met haar kleinkinderen of in de sportschool. Toos is een echte dierenliefhebber en deelt haar leven al 17 jaar met haar geliefde kat, Charlie. Elke ochtend genieten ze samen van een kopje koffie. Daarnaast heeft ze een groot hart voor honden, maar een eigen hondje nemen vindt ze onverstandig. Het onderhouden van een huisdier kan behoorlijk duur zijn en bovendien zou ze het verlies van een eigen hondje niet meer kunnen verdragen. Een leuk kwispelend maatje in huis om te knuffelen en samen mee te wandelen leek haar wél erg leuk!

Via een vriendelijke man uit de buurt werd Toos getipt op het bestaan van Stichting OOPOEH. Na een belletje naar de stichting en wat hulp van een matchmaker werd er een profiel aangemaakt. En voor ze het wist stonden een vrolijke Puck met haar baasje Lies op de stoep om kennis te maken! Er werd koffie gedronken en het klikte meteen! Sinds een jaar zijn ze nu aan elkaar gematcht en past Toos met regelmaat op de kleine witte Maltipoo.

Toos: “Puck is zo schattig en lief!” Ik moet al lachen als ik de voordeur open doe. Ik woon op de eerste verdieping dus als Puck aankomt dan zeg ik “Kontje op”. Puck gaat dan parmantig rechtop staan zodat ik haar gemakkelijk de trap op kan tillen. Daarna zwaaien we samen Lies uit. Puck voelt zich hier helemaal thuis. Steevast speelt ze eerst wat met haar eigen speeltjes die hier voor haar klaarliggen, keutelt dan wat rond en draait vervolgens lekker tegen me aan op de bank. Puck op links en Charlie rechts. Daar genieten we alledrie heel erg van!’’

Ook de wandelingen met Puck zijn reuze gezellig. Toos: “We gaan vaak samen naar het Schiebroekse park. Dan loop ik lekker de hele tijd tegen Puck aan te kletsen. Dat is toch leuk, ook al begrijpt ze er misschien niet alles van!”

Daarnaast vind Toos beweging erg belangrijk voor haar fysieke gezondheid. Toos: “Wat is er nou fijner dan gezellig samen met een wandelmaatje in beweging te zijn? Weer of geen weer, een hond dwingt je om van die stoel af te komen en naar buiten te gaan. Zo houd je op een leuke manier vervelende ouderdomskwaaltjes binnen de perken.”Baasje Lies: “Puck is echt dol op haar OOPOEH Toos. Ze krijgt van Toos zoveel aandacht en liefde, heerlijk vindt ze dat. Ik ben Toos enorm dankbaar dat ze op Puck past. Als Puck bij Toos is dan weet ik dat het goed is. Toos is een ontzettend  lieve en zorgzame vrouw. Ze is heel flexibel en samen vinden we altijd een oplossing. Ik heb met Toos een enorme klik. Ondanks het leeftijdsverschil zijn we vriendinnen geworden. We eten af en toe samen en doen leuke dingen samen. Laatst zijn we samen naar Concert at Sea geweest. Helemaal geweldig toch?”

Bent u 55+ en wilt u ook passen op een lieve hond in de buurt? Op de momenten dat het ú uitkomt? Meld u gratis en vrijblijvend aan op de website van Oopoeh. Klik hier voor meer informatie. 

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen. 
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen.
Elke maand organiseren Welzijn Albrandswaard, Aafje Thuiszorg en Argos Thuiszorg een gratis gezondheidsspreekuur. Kom naar de Boekenstal in Poortugaal of het Boerderijtje in Rhoon voor persoonlijk advies over welzijn en gezondheid.
We beleven een spectaculaire zomer vol spannende wedstrijden, juichende menigtes en onvergetelijke momenten. Maar voor een bijzondere groep supporters - de senioren onder u - betekent dit evenement vaak nog veel meer dan alleen voetbal. Voor u is het EK een kans om oude herinneringen op te halen, nieuwe vriendschappen te sluiten en een gevoel van gemeenschap te ervaren.