menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Het is tijd voor tulpen! Nationale Tulpendag opent het (snij)tulpenseizoen

Het is tijd voor tulpen! Nationale Tulpendag opent het (snij)tulpenseizoen

Op de derde zaterdag in januari vieren we Nationale Tulpendag, de start van het (snij)tulpendag. Op het Museumplein in Amsterdam wordt een tulpenpluktuin gecreëerd met 200.000 tulpen. Om 13.00 uur wordt de pluktuin geopend en iedereen is welkom om gratis een bos tulpen te ontdekken.

Het thema van 2024 is ‘Let’s Dance’ en de tuin wordt feestelijk geopend door DJ en producer Hardwell. Vanaf Nationale Tulpendag zijn de tulpendag weer overal te koop.

Tulpdoop 2024: DJ Hardwell doopt zijn eigen tulp

Op zaterdag 20 januari 2024 doopt DJ Hardwell tijdens Nationale Tulpendag zijn eigen tulp. De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op het Museumplein in Amsterdam. Voor TPN is dit een eerbetoon aan Hardwell, een van ’s werelds populairste DJ’s, wiens show, net als de tulp, barsten van energie.

Tulpen groeien een stukje door en elke bloem draait in de richting die hij wil. Zo lijkt het alsof ze de eigenschap hebben om een beetje te ‘dansen’ in de vaas. De bijzondere en kleurrijke ‘Hardwell’-tulp wordt op Tulpendag voor het eerst aan het publiek getoond. Deze tulp is persoonlijk geselecteerd door de welbekende DJ en wordt aangeboden door de Nederlandse snijtulpenkwekers (Tulpen Promotie Nederland).

Wees op tijd voor de tulpenpluktuin!

Om 13.00 uur opent de tulpenpluiktuin voor het publiek, waar u uw eigen bos tulpen kunt plukken. De tuin sluit zodra de tulpen op zijn. Wacht niet te lang en sluit aan in de rij. Elke bezoeker mag maximaal 20 tulpen plukken. De tasjes zijn biologisch afbreekbaar en precies groot genoeg voor 20 tulpen. Met een maximum van 20 tulpen krijgt iedere bezoeker de kans om een bos kleurrijke bloemen mee naar huis te nemen.

Ontdek de magie van tulpen met Allemaal Aafje

Wist u dat wij van Allemaal Aafje ook onvergetelijke dagtochten organiseren naar de Keukenhof? Laat u betoveren door een bloemenzee en geniet van de tulpenpracht tijdens een dagtocht met Allemaal Aafje. Ontdek samen met ons de unieke schoonheid van de Keukenhof en beleef een dag vol kleur en gezelligheid.

Bron: tulpentijd.nl 

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Ruim een jaar geleden is UWassistent samengegaan met Mantelaar en Hlprs en gaan verder als Hups. Dankzij deze samenwerking kunnen ze mensen in alle fases van het leven de juiste ondersteuning thuis bieden. Van huishoudelijk hulp eens in de twee weken tot intensieve zorg tijdens de palliatieve fase. Hups is hiermee de grootste aanbieder van ondersteuning aan huis geworden! 
Wist u dat u als lid van Allemaal Aafje gebruik kunt maken van exclusieve deals? In onze online voordeelwinkel krijgt u korting op elektrische apparaten, cadeaukaarten, activiteiten in de regio én meer.
Bent u al bekend met het Repair Café? Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.