menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Nationale week zonder vlees en zuivel

Nationale week zonder vlees en zuivel

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel roept iedereen op om van 4 t/m 10 maart 2024 geen vlees & zuivel te eten. Samen maken we het verschil. Doet u ook mee?

Steeds meer mensen zien de voordelen van een plantaardig dieet, zowel voor het milieu als voor hun eigen welzijn. Maar minder vlees en zuivel, hoe pakt u dat precies aan? In dit artikel delen we 5 praktische tips van weekzondervlees.nl die u kunnen helpen om vaker bewuste keuzes te maken. Of u nu al vegetariër of veganist bent, of gewoon nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden, deze tips helpen u om op een haalbare en gemakkelijke manier vaker vlees en zuivel te vervangen!

1. Maak er een gewoonte van
Door de plantaardige switch te maken in uw dagelijkse routines, maakt u er een gewoonte van en is het makkelijker vol te houden. Drinkt u bijvoorbeeld dagelijks een kop koffie met melk? Dan is de switch naar plantaardig helemaal niet groot! Tegenwoordig zijn er veel soorten alternatieven waar geen koe aan te pas komt. En geen zorgen, ze schuimen net zo goed als de melk die u gewend bent! 

2. Zorg voor afwisseling
Als u gewend bent aan uw boterham met salami of kaas, dan kan een lunch zonder vlees en zuivel nog best een uitdaging zijn. De tip van weekzondervlees.nl: zorg voor afwisseling, dan wordt de lunch nooit saai en ontdekt u veel nieuwe smaken. Wissel de boterhammen bijvoorbeeld af met een vegan tosti, een kom soep of een maaltijdsalade. 

3. Zoek alternatieven voor uw favorieten
Ook zonder zuivel wilt u natuurlijk kunnen genieten van uw favoriete zoetigheden. Daarom is het ontzettend fijn dat er van veel producten (ook van chocolade!) genoeg vegan opties te vinden zijn. Natuurlijk zit u goed met pure chocolade, maar er zijn tegenwoordig ook vegan alternatieven voor degenen die van witte en melkchocolade houden. 

4. Maak het uzelf gemakkelijk
Als u vlees en zuivel graag wat vaker laat staan, hoeft u echt niet meteen elke dag een plantaardig 3-gangenmenu op tafel te zetten. Wanneer u kleine stappen maakt naar een nieuw eetpatroon, is de kans veel groter dat u het volhoudt. Als u daarom nog niet goed weet waar u in de keuken moet beginnen, dan is een plantaardige maaltijdsalade of een maaltijdbox een goede optie om mee te beginnen! 

5. Geniet van uw eten
Ook als u meer vegetarisch eet, moet u natuurlijk kunnen genieten van een goede borrel om het weekend mee in te luiden. Maar hoe maakt u een goede borrelplank zonder vlees en zuivel? Tegenwoordig hoeft een vegetarische borrel echt niet alleen uit rauwe groenten met hummus te bestaan. Er zijn vega bitterballen, worstjes en nuggets. En wat dacht u van alle vegan sauzen die er tegenwoordig allemaal zijn!

Download hier het Week Zonder Vlees & Zuivel kickstart magazine: dé gids die u de Week Zonder Vlees & Zuivel door gaat helpen. U vindt hierin een stap-voor-stap uitleg voor het samenstellen van een volwaardige plantaardige maaltijd, maar ook makkelijke en lekkere recepten voor ieder moment van de dag. Of u nu weinig tijd, kleine kids of een beperkt budget hebt, dol bent op de wereldkeuken of juist creatieve recepten zoekt: alles zit erbij. Neem snel een kijkje!

Bron: weekzondervlees

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Wist u dat u als lid van Allemaal Aafje gebruik kunt maken van exclusieve deals? In onze online voordeelwinkel krijgt u korting op elektrische apparaten, cadeaukaarten, activiteiten in de regio én meer.
Bent u al bekend met het Repair Café? Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.
Ouder worden is niet erg. Het is een avontuur en Allemaal Aafje weet dat als geen ander. In de wereld waarin zelfstandig wonen op oudere leeftijd steeds meer gebruikelijk is, is een kapster aan huis een ideale uitkomst. Allemaal Aafje werkt samen met diverse gediplomeerde kapsters die bij u aan huis komen. Deze veelzijdige professionals zorgen er niet alleen voor dat u weer goed en netjes voor de dag kunt komen, maar geven ook een gevoel van gemak, comfort en gezelligheid aan huis.