menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Online Thuis: het digitale welzijnsplatform voor thuiswonende ouderen in Rotterdam

Online Thuis: het digitale welzijnsplatform voor thuiswonende ouderen in Rotterdam

Via ‘Online Thuis’ ontmoeten ouderen hun buurtgenoten online, op een eenvoudige en laagdrempelige manier. Vaste groepen ouderen (maximaal acht deelnemers per groep) ontmoeten elkaar wekelijks. Dit is via beeldbellen en onder begeleiding van een coach. Samen ondernemen zij groepsactiviteiten. Verder stimuleert de groepscoach om deel te nemen aan andere online keuze sessies en aan fysieke bijeenkomsten in de buurt. Denk hierbij aan activiteiten in een Huis van de Wijk.

Doet u mee?
Begin 2024 start Online Thuis met een aantal nieuwe groepen. Er is zelfs nog plek voor nieuwe deelnemers! U kunt zich aanmelden via onlinethuis@aafje.nl of bel naar 088 8 233 233.

Hoe is Online Thuis tot stand gekomen?
Online Thuis is een initiatief van zorg- en welzijnsorganisaties Aafje, Lelie zorggroep, Dock en Gro up buurtwerk en wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Het platform maakt gebruik van de seniorvriendelijke app en techniek van Dag!enDoen! De kracht van Online Thuis zit in het bundelen van nieuwe en bestaande (online) activiteiten van de verschillende deelnemende partijen.

In deze video ziet en hoort u meer over Online Thuis.

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen. Laten we samen kijken naar hoe we deze zomereenzaamheid kunnen aanpakken.
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen.
Sinds de opkomst van ambulante dienstverlening hebben audiciens een nieuwe weg ingeslagen, waarbij zij hun expertise en zorg direct aan huis leveren. In deze snel veranderende wereld van zorg op maat komt de rol van de ambulante audicien steeds prominenter naar voren.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.