menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Overwaarde: wat is het en hoe kunt u het gebruiken?

Overwaarde: wat is het en hoe kunt u het gebruiken?

Als u al een tijdje in uw huis woont, kan het zijn dat de waarde van uw huis is gestegen. Dit betekent dat er overwaarde op uw huis is ontstaan. Overwaarde is het verschil tussen de waarde van uw huis en de hoogte van uw hypotheek. Maar hoe kunt u deze overwaarde benutten?

Als eerste kunt u uw bank vragen om het rentetarief van uw hypotheek aan te passen. Wanneer de verhouding tussen de waarde van uw woning en de hypotheekschuld gunstig is voor uw bank heeft u namelijk recht op een lagere rente.

Een andere optie is het opnemen van de overwaarde die u heeft opgebouwd met een (tweede) hypotheek. Met deze lening kunt u uw overwaarde gebruiken om bijvoorbeeld uw woning te verduurzamen. Ook kunt u uw woning verbouwen om met een aantal aanpassingen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Een andere mogelijkheid is het inkopen van zorg of het aanvullen van uw pensioen.

In een aantal situaties kan dit zelfs zonder aanpassing van uw maandlast. De rente hoeft dan pas betaald te worden bij de verkoop van uw woning.

Wanneer u dit overweegt is het verstandig om u goed te laten informeren wat de (fiscale) gevolgen hiervan zijn. Praat hierover met een onafhankelijke financieel adviseur. Dan weet u zeker dat er gekeken wordt naar alle mogelijkheden in de markt en niet alleen het product van uw eigen bank.

Onze partner Heilbron verzorgt niet alleen de collectieve zorgverzekering, maar ook hypotheekadvies. De onafhankelijke hypotheekadviseurs van Heilbron zijn gespecialiseerd in hypotheekadvies voor senioren die hun overwaarde willen benutten. Lees hier meer over de mogelijkheden. Met de code AAFJE23 krijgt u ook nog eens € 100,- korting op een persoonlijk advies.

Een online informatiegesprek is vrijblijvend en gratis.

Bron: PapierenVermogen.nl 

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen. Laten we samen kijken naar hoe we deze zomereenzaamheid kunnen aanpakken.
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen.
Sinds de opkomst van ambulante dienstverlening hebben audiciens een nieuwe weg ingeslagen, waarbij zij hun expertise en zorg direct aan huis leveren. In deze snel veranderende wereld van zorg op maat komt de rol van de ambulante audicien steeds prominenter naar voren.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.