menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Safer Internet Day 2023

Safer Internet Day 2023

Vandaag, op 7 februari 2023, is het Safer Internet Day. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor veilig internet. Het is een belangrijk initiatief, omdat het internet onderdeel is van ons dagelijkse leven.

Er kan veel ellende voorkomen worden als mensen cyberdreigingen herkennen en ermee leren omgaan. Met name kinderen, jongeren en senioren zijn een kwetsbare doelgroep.

De grootste fout
De grootste fout is om simpel te raden wachtwoorden te gebruiken. Denk hierbij aan ‘Wachtwoord123’ of ‘Naam123’.

Hoe moet het dan wel?
Maar hoe kunt u zich online goed beschermen? Een goed wachtwoord bedenken is niet moeilijk. Websites komen vaak al met een suggestie voor een wachtwoord. Hoe langer, hoe beter. Daarnaast is het ook belangrijk om verschillende tekens te gebruiken. Het gaat niet alleen om hoofdletters of nummers, maar ook andere tekens zoals een streepje of vraagteken.

Een ideaal wachtwoord bestaat uit:

  • Zo lang mogelijk;
  • Verschillende soorten tekens;
  • Elk account een ander wachtwoord;
  • Kies geen voor de hand liggende opties;
  • Kies voor verschillende tekens in plaats van woorden.

Het is logisch dat u niet alle wachtwoorden kan onthouden. Hiervoor kunt u een passwordmanager gebruiken.

Een laatste, maar niet geheel onbelangrijke tip is om gebruik te maken van een tweestapsverificatie. Veel websites bieden dit aan. Dat betekent dat als u voor het eerst inlogt op een apparaat, u het moet valideren met een code die de desbetreffende dienst naar uw telefoon stuurt. Zo kunt u alleen inloggen op apparaten waaraan u toegang heeft gegeven.

Bron: one more thingEmerce

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen. 
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen.
Elke maand organiseren Welzijn Albrandswaard, Aafje Thuiszorg en Argos Thuiszorg een gratis gezondheidsspreekuur. Kom naar de Boekenstal in Poortugaal of het Boerderijtje in Rhoon voor persoonlijk advies over welzijn en gezondheid.
We beleven een spectaculaire zomer vol spannende wedstrijden, juichende menigtes en onvergetelijke momenten. Maar voor een bijzondere groep supporters - de senioren onder u - betekent dit evenement vaak nog veel meer dan alleen voetbal. Voor u is het EK een kans om oude herinneringen op te halen, nieuwe vriendschappen te sluiten en een gevoel van gemeenschap te ervaren.