menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Samen sterker: Ontdek de kracht van het Repair Café

Samen sterker: Ontdek de kracht van het Repair Café

Bent u al bekend met het Repair Café? Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.

U kunt langskomen voor reparaties aan huishoudelijke en/of elektrische apparaten, houten speelgoed of kleine meubels, kleine reparaties aan textiel en het verhelpen van een trage of een niet goed functionerende computer.

Stichting Repair Café Barendrecht

Ook in Barendrecht kunt u terecht bij een Stichting Repair Café Barendrecht. Het Repair Café is opgezet met meerdere doelen. In de eerste plaats streven zij ernaar om reparaties op een eigentijdse wijze terug te brengen in de lokale gemeenschap van Barendrecht. Daarnaast is het behoud en de verspreiding van reparatiekennis een belangrijk aspect van hun missie. Een ander doel is het bevorderen van sociale cohesie in de verschillende buurten van Barendrecht. Dit doen ze door buurtbewoners met diverse achtergronden en motivaties samen te brengen tijdens inspirerende en laagdrempelige bijeenkomsten. Tenslotte omvatten hun activiteiten ook alle andere handelingen die bijdragen aan bovengenoemde doelen of daar op enigerlei wijze aan bijdragen.

Stichting Repair Café Barendrecht zet verschillende middelen in om haar doelen te bereiken

Stichting Repair Café Barendrecht organiseert bijeenkomsten in Barendrecht, waarbij inwoners kapotte voorwerpen van thuis meebrengen en ter plaatse, onder begeleiding van deskundige vrijwilligers, repareren. Tijdens deze bijeenkomsten worden mensen met diverse achtergronden en motivaties samengebracht. Daarnaast benutten ze alle andere wettelijke mogelijkheden die kunnen bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen. Door deze aanpak streeft Stichting Repair Café Barendrecht naar een duurzamere samenleving. Ze willen de levensduur van goederen verlengen, onderdelen hergebruiken en de hoeveelheid afval verminderen.

Belangrijk om te benadrukken is dat de stichting geen winstoogmerk heeft. Hun focus ligt volledig op het realiseren van hun maatschappelijke doelen.

Waar kunt u terecht

Op iedere eerste zaterdag van de maand is Repair Café te vinden in de Karwei Carnisse Barendrecht tussen 9.00 en 12.00 uur. En iedere tweede donderdag bij KCB De Baerne tussen 13.30 en 16.00 uur. Op beide locaties kunt u ook uw tuingereedschap laten slepen. Let op: U dient uw reparatie vooraf aan te melden via dit formulier.

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Wist u dat u als lid van Allemaal Aafje gebruik kunt maken van exclusieve deals? In onze online voordeelwinkel krijgt u korting op elektrische apparaten, cadeaukaarten, activiteiten in de regio én meer.
Bent u al bekend met het Repair Café? Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.
Ouder worden is niet erg. Het is een avontuur en Allemaal Aafje weet dat als geen ander. In de wereld waarin zelfstandig wonen op oudere leeftijd steeds meer gebruikelijk is, is een kapster aan huis een ideale uitkomst. Allemaal Aafje werkt samen met diverse gediplomeerde kapsters die bij u aan huis komen. Deze veelzijdige professionals zorgen er niet alleen voor dat u weer goed en netjes voor de dag kunt komen, maar geven ook een gevoel van gemak, comfort en gezelligheid aan huis.