menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Samen tegen zomereenzaamheid

Samen tegen zomereenzaamheid

Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen. Laten we samen kijken naar hoe we deze zomereenzaamheid kunnen aanpakken.

Zomereenzaamheid begrijpen

Zomereenzaamheid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat familieleden op vakantie zijn, sociale activiteiten verminderd zijn of de hitte en het gebrek aan mobiliteit maken het moeilijk om deel te nemen aan buitenactiviteiten. Dit kan leiden tot gevoelens van isolatie, verdriet en depressie.

Het is belangrijk om te begrijpen dat eenzaamheid niet alleen een emotionele tol eist, maar ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Studies tonen aan dat langdurige eenzaamheid verband houdt met een verhoogd risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk, depressie en zelfs vroegtijdig overlijden. Daarom is het cruciaal om verbinding te blijven maken, vooral tijdens de zomermaanden.

Samen activiteiten ondernemen

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om samen te komen en de zomereenzaamheid te doorbreken. Bij Allemaal Aafje organiseren we verschillende activiteiten die speciaal zijn ontworpen om ouderen samen te brengen. Van dagtochten naar schilderachtige bestemmingen zoals Yerseke en de Oesterputten tot ontspannen uitjes naar Hoek van Holland. Maak nieuwe vrienden terwijl u deelneemt aan onze dagtochten en activiteiten.

Samen sterker tegen zomereenzaamheid

Door samen te komen en deel te nemen aan gemeenschapsactiviteiten, kunnen we zomereenzaamheid onder ouderen bestrijden. Gebruik deze zomer als een kans om elkaar te ontmoeten, vreugde te delen en nieuwe herinneringen te creëren.

Wilt u meer informatie over onze dagtochten en activiteiten of wilt u deelnemen? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op via allemaal@aafje.nl. Samen kunnen we een gemeenschap opbouwen waar iedereen zich thuis voelt.

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen. 
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen.
Elke maand organiseren Welzijn Albrandswaard, Aafje Thuiszorg en Argos Thuiszorg een gratis gezondheidsspreekuur. Kom naar de Boekenstal in Poortugaal of het Boerderijtje in Rhoon voor persoonlijk advies over welzijn en gezondheid.
We beleven een spectaculaire zomer vol spannende wedstrijden, juichende menigtes en onvergetelijke momenten. Maar voor een bijzondere groep supporters - de senioren onder u - betekent dit evenement vaak nog veel meer dan alleen voetbal. Voor u is het EK een kans om oude herinneringen op te halen, nieuwe vriendschappen te sluiten en een gevoel van gemeenschap te ervaren.