menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Tips voor fietsen in de hitte

Tips voor fietsen in de hitte

Zomerse temperaturen houden aan en volgende week is er zelfs kans op een hittegolf. Wilt u even afkoelen tijdens de hitte? Pak de fiets en zoek wat verkoeling op. Maar hoe kunt u op warme zomerdagen fijn op de fiets stappen? Wij delen een aantal tips met u voor fietsen in de hitte.

Een hittebestendige route plannen
Stippel van tevoren een route uit met veel schaduw of verkoelende stoppunten, zónder te veel stoplichten. Niemand vindt het leuk om voor een rood stoplicht te staan, maar in de brandende zon smelt u ook nog eens weg. Denk aan een bosrijk gebied of aan een route langs het water. Denk hierbij aan het Kralingse Bos of een van de Rotterdamse parken. Hier heeft u minder last van de hitte van het asfalt en de bomen zorgen voor veel schaduw.

De juiste kleding
Correct kleden is een van de belangrijkste punten, omdat het voorkomt dat uw lichaam oververhit raakt. Vooral op dagen dat het warm én vochtig is. Draag kleding die ventilerend is, het zweet doorlaat en waar de wind doorheen kan. Het begint al bij uw ondergoed. Ook is het belangrijk om uw hoofd te beschermen met een ventilerende fietshelm. een pet, hoed of bandana. Dit zorgt er ook voor dat u geen zweetdruppels in uw ogen krijgt en het voorkomen van een zonnesteek. Vergeet ook geen zonne(bril) te dragen, zodat uw zicht helder blijft.

Laat uw lichaam wennen

Flinke hitte is een aanslag op het lichaam en conditie. Het is daarom belangrijk om het langzaam op te bouwen. Probeer in de ochtend of namiddag naar buiten te gaan en de heetste momenten van een dag (tussen 12.00 – 15.00 uur) te vermijden. Vergeet niet regelmatig een pauze te nemen om iets te eten en te drinken. Doe dit natuurlijk wel in de schaduw. Het is de eerste dagen vooral goed om naar uw lichaam te luisteren.

Nog een extra tip is om voldoende koolhydraten te eten, zoals brood, bananen en mueslirepen. Koolhydraten geven energie en hierdoor houdt u het langer vol. Verder is het vanzelfsprekend, maar drink voldoende. Al voordat u dorst krijgt.

Bron: Op de fiets

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen. Laten we samen kijken naar hoe we deze zomereenzaamheid kunnen aanpakken.
Zomerdagen brengen vaak een gevoel van vrijheid van plezier met zich mee, maar voor veel ouderen kunnen ze ook een tijd van eenzaamheid en isolatie betekenen. Terwijl anderen genieten van barbecues en vakanties, kunnen sommige ouderen zich buitengesloten voelen.
Sinds de opkomst van ambulante dienstverlening hebben audiciens een nieuwe weg ingeslagen, waarbij zij hun expertise en zorg direct aan huis leveren. In deze snel veranderende wereld van zorg op maat komt de rol van de ambulante audicien steeds prominenter naar voren.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.
In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.