menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Tips voor fietsen in de hitte

Tips voor fietsen in de hitte

Zomerse temperaturen houden aan en volgende week is er zelfs kans op een hittegolf. Wilt u even afkoelen tijdens de hitte? Pak de fiets en zoek wat verkoeling op. Maar hoe kunt u op warme zomerdagen fijn op de fiets stappen? Wij delen een aantal tips met u voor fietsen in de hitte.

Een hittebestendige route plannen
Stippel van tevoren een route uit met veel schaduw of verkoelende stoppunten, zónder te veel stoplichten. Niemand vindt het leuk om voor een rood stoplicht te staan, maar in de brandende zon smelt u ook nog eens weg. Denk aan een bosrijk gebied of aan een route langs het water. Denk hierbij aan het Kralingse Bos of een van de Rotterdamse parken. Hier heeft u minder last van de hitte van het asfalt en de bomen zorgen voor veel schaduw.

De juiste kleding
Correct kleden is een van de belangrijkste punten, omdat het voorkomt dat uw lichaam oververhit raakt. Vooral op dagen dat het warm én vochtig is. Draag kleding die ventilerend is, het zweet doorlaat en waar de wind doorheen kan. Het begint al bij uw ondergoed. Ook is het belangrijk om uw hoofd te beschermen met een ventilerende fietshelm. een pet, hoed of bandana. Dit zorgt er ook voor dat u geen zweetdruppels in uw ogen krijgt en het voorkomen van een zonnesteek. Vergeet ook geen zonne(bril) te dragen, zodat uw zicht helder blijft.

Laat uw lichaam wennen

Flinke hitte is een aanslag op het lichaam en conditie. Het is daarom belangrijk om het langzaam op te bouwen. Probeer in de ochtend of namiddag naar buiten te gaan en de heetste momenten van een dag (tussen 12.00 – 15.00 uur) te vermijden. Vergeet niet regelmatig een pauze te nemen om iets te eten en te drinken. Doe dit natuurlijk wel in de schaduw. Het is de eerste dagen vooral goed om naar uw lichaam te luisteren.

Nog een extra tip is om voldoende koolhydraten te eten, zoals brood, bananen en mueslirepen. Koolhydraten geven energie en hierdoor houdt u het langer vol. Verder is het vanzelfsprekend, maar drink voldoende. Al voordat u dorst krijgt.

Bron: Op de fiets

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen. 
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen.
Elke maand organiseren Welzijn Albrandswaard, Aafje Thuiszorg en Argos Thuiszorg een gratis gezondheidsspreekuur. Kom naar de Boekenstal in Poortugaal of het Boerderijtje in Rhoon voor persoonlijk advies over welzijn en gezondheid.
We beleven een spectaculaire zomer vol spannende wedstrijden, juichende menigtes en onvergetelijke momenten. Maar voor een bijzondere groep supporters - de senioren onder u - betekent dit evenement vaak nog veel meer dan alleen voetbal. Voor u is het EK een kans om oude herinneringen op te halen, nieuwe vriendschappen te sluiten en een gevoel van gemeenschap te ervaren.