menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Verbetering van ouderenzorg in Rotterdam

Verbetering van ouderenzorg in Rotterdam

Samen sterk voor betere ouderenzorg

In onze visie streven we naar verbetering van de ouderenzorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Samenwerking tussen verschillende organisaties is hierbij cruciaal. Ons doel is om actuele en toekomstige uitdagingen rondom ouderenzorg aan te pakken.

Zelfstandigheid als prioriteit

Wij willen kwetsbare ouderen zoveel mogelijk zelfstandigheid bieden, binnen hun eigen mogelijkheden en grenzen. We zien ontwikkelingen en uitdagingen, zoals veranderende zorgbehoeften en technologische vooruitgang. Maar ook knelpunten, zoals een groeiende vraag naar specialistische zorg en een tekort aan zorgprofessionals, vooral in stedelijke gebieden zoals Rotterdam.

Krachtig samenwerkingsverband: ConForte+

ConForte+ gelooft in gecoördineerde inzet over organisaties en domeinen heen om de uitdagingen in de ouderenzorg aan te pakken.

De zorgkloof van 2022

Door vergrijzing en een stijgende levensverwachting neemt de vraag naar zorg toe, terwijl het aantal beschikbare zorgprofessionals afneemt. Dit creëert problemen, zoals betaalbaarheid van zorg en arbeidsmarktuitdagingen.

Regiovisie: ‘Samen Sterk naar de toekomst’

‘Samen Sterk naar de Toekomst’ is een visiedocument over de toekomst van langdurige ouderenzorg tot 2030. Het is ontwikkeld door zorgaanbieders in Rotterdam, in samenwerking met het Zilveren Kruis Zorgkantoor. Deze aanbieders zijn verenigd in ConForte, een krachtig netwerk van zorgondernemers die werkzaam zijn in verpleging , verzorging en thuiszorg in deze regio’s.

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen. 
De SlimmerThuisBox helpt u, als thuiswonende oudere, om zelf de regie te houden over uw toekomst. Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt, ontvangt u een mooie informatiebox. Deze box zit boordevol informatie over hoe u lekker lang thuis kunt blijven wonen.
Elke maand organiseren Welzijn Albrandswaard, Aafje Thuiszorg en Argos Thuiszorg een gratis gezondheidsspreekuur. Kom naar de Boekenstal in Poortugaal of het Boerderijtje in Rhoon voor persoonlijk advies over welzijn en gezondheid.
We beleven een spectaculaire zomer vol spannende wedstrijden, juichende menigtes en onvergetelijke momenten. Maar voor een bijzondere groep supporters - de senioren onder u - betekent dit evenement vaak nog veel meer dan alleen voetbal. Voor u is het EK een kans om oude herinneringen op te halen, nieuwe vriendschappen te sluiten en een gevoel van gemeenschap te ervaren.