menu
close

Rijbewijskeuring senioren: veilig de weg op

Wat is een rijbewijskeuring voor senioren?

Een rijbewijskeuring voor senioren is een medische controle die ervoor zorgt dat oudere bestuurders veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. Naarmate we ouder worden, kunnen er veranderingen optreden in onze fysieke en mentale gezondheid die invloed kunnen hebben op onze rijvaardigheid. Daarom is het in Nederland verplicht voor bestuurders van 75 jaar en ouder om elke vijf jaar een rijbewijskeuring te ondergaan.

Waarom is een rijbewijskeuring belangrijk?

Een rijbewijskeuring helpt bij het waarborgen van de verkeersveiligheid. Tijdens de keuring worden verschillende aspecten van uw gezondheid gecontroleerd, zoals uw gezichtsvermogen, gehoor en reactievermogen. Deze keuring is niet alleen belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers.

Hoe werkt de rijbewijskeuring?

Invullen van een gezondheidsverklaring

voordat de keuring plaatsvindt, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit document bevat vragen over uw medische geschiedenis en huidige gezondheidstoestand.

Medische keuring

Na het indienen van de gezondheidsverklaring ontvangt u een uitnodiging voor de medische keuring. Deze keuring wordt uitgevoerd door een arts en omvat een aantal testen en vragen om uw rijgeschiktheid te beoordelen.

Beslissing van het CBR

Op basis van de uitslagen van de medische keuring besluit het CBR of u geschikt bent om uw rijbewijs te verlengen. Indien nodig kunnen er aanvullende testen of maatregelen worden voorgesteld.

Tips voor een succesvolle rijbewijskeuring

Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op de dag van de rijbewijskeuring. Zorg ervoor dat u uitgerust bent en breng alle benodigde documenten mee. Draagt u een bril of gehoorapparaat? Vergeet deze dan niet mee te nemen naar de keuring. En wees altijd eerlijk. Geef eerlijke antwoorden op alle vragen in de gezondheidsverklaring en tijdens de medische keuring.

RegelZorg: hét adres voor uw rijbewijskeuring

Voor een zorgeloze en efficiënte rijbewijskeuring werkt onze organisatie samen met RegelZorg, een betrouwbare partner voor rijbewijs- en medische keuringen. RegelZorg biedt een breed netwerk van keuringslocaties en ervaren artsen die u professioneel en vriendelijk helpen bij uw keuring.

Als lid van Allemaal Aafje profiteert u ook nog eens van korting op uw rijbewijskeuring. Zo zorgen we er samen voor dat u veilig de weg op kunt blijven!

Heeft u nog vragen of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.