menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Welzijn

Welzijn

Welzijn in de ouderenzorg

Welzijn in de ouderenzorg verwijst naar het streven naar een hoge levenskwaliteit voor oudere individuen, met aandacht voor hun fysieke, mentale, sociale en emotionele behoeften. Dit omvat het bieden van gepaste medische zorg en ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, zoals eten, persoonlijke verzorging en mobiliteit.

Daarnaast richt welzijn in de ouderenzorg zich op het creëren van een positieve leefomgeving waarin ouderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Sociale interactie, culturele en recreatieve activiteiten, en emotionele ondersteuning zijn integrale onderdelen van welzijn. Het doel is om ouderen in staat te stellen een waardig, actief en tevreden leven te leiden, ongeacht hun leeftijd of gezondheidstoestand.

Wat kan een welzijnsorganisatie voor u betekenen?

Een welzijnsorganisatie kan voor u veel betekenen. Zij bieden ondersteuning om uw algehele welzijn te verbeteren. U kunt bij deze organisaties terecht voor sociaal en emotioneel support, advies over gezondheid, toegang tot gemeenschapsactiviteiten en hulp bij specifieke uitdagingen zoals stress, eenzaamheid of financiële problemen.

Daarnaast bieden zij educatieve middelen voor persoonlijke ontwikkeling en gezonde levensstijlkeuzes. Deze organisaties fungeren vaak als plek om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en een ondersteunend sociaal netwerk op te bouwen. Het hoofddoel is om uw levenskwaliteit te vergroten en u te helpen om een gezond leven te leiden. U staat er niet alleen voor; welzijnsorganisaties zijn er om u te ondersteunen.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter het succes van welzijnsorganisaties en dragen bij aan het creëren van een ondersteunende en zorgzame gemeenschap voor mensen in nood. Ze brengen hun vriendelijkheid en inzet mee om het welzijn van anderen te verbeteren. Via een welzijnsorganisatie kunt u een vrijwilliger aanvragen.

Dit zijn de welzijnsorganisaties in onze regio’s

Zwijndrecht en Heerjansdam
Vivera Sociaal Wijkteam
  Diverz
   
Dordrecht
 
Alle wijken Mee/Vivenz
Crabbehof/Wielwijk Wij Dordrecht
   
Albrandswaard
Welzijn Albrandswaard
   
Barendrecht
Kijk Op Welzijn
   
Rotterdam
 
Centrum Radar Wmo diensten
UVV Rotterdam
Charlois Radar Wmo diensten
Delfshaven Radar Wmo diensten
Feijenoord Sol
Hillegersberg-Schiebroek Buurtwerk
Hoek van Holland Humanitas
Hoogvliet DOCK
IJsselmonde Sol
Kralingen-Crooswijk DOCK
Noord Sol
Overschie Radar Wmo diensten
Pernis DOCK
Prins Alexander Buurtwerk
Team van de Wijk
Rozenburg Combinatie DIA
   

Capelle aan den IJssel

Welzijn Capelle
   

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Seniorenwelzijn

Ontmoetingspleinen van Aafje: de ideale plek voor sociale interactie en activiteiten

De ontmoetingspleinen van Aafje bieden een warme en toegankelijke plek in de buurt waar u nieuwe mensen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan diverse activiteiten. Deze pleinen zijn speciaal ontworpen om buurtbewoners op een informele manier samen te brengen. Er is voor ieder wat wils. Of u nu geïnteresseerd bent in creatieve of sportieve activiteiten, informatieve bijeenkomsten wilt bijwonen of simpelweg wilt genieten van een heerlijke maaltijd of een kopje koffie. Vrijwilligers zijn altijd welkom om een handje te helpen. Ook voor zorg- en welzijnsvragen kunt u terecht bij de ontmoetingspleinen van Aafje.

De activiteiten op de ontmoetingspleinen worden afgestemd op de behoeften van de buurtbewoners, zodat er altijd iets passends te doen is. Alle senioren in de buurt zijn welkom, ongeacht of ze klant zijn van Aafje. U kunt zonder afspraak binnenlopen en meedoen aan activiteiten die meestal gratis of tegen een kleine vergoeding zijn. Bent u benieuwd wat er binnenkort bij u in de buurt te doen is? Bezoek dan gerust een ontmoetingsplein of neem contact op met de locatie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Aafje.

Wilt u deze pagina delen met anderen?

Kleine daden, grote impact

De kracht van vrijwilligerswerk schuilt in de positieve impact op menselijke levens en gemeenschappen, het versterken van empathie, het delen van vaardigheden en het creëren van een betere wereld door vrijwillige inzet.