menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Preventieve maatregelen

Preventieve maatregelen

Zorg op afstand en toch dichtbij

Pluk de dag en morgen weer! Ouder worden maar ook gezond blijven is een avontuur dat we bij Allemaal Aafje begrijpen als geen ander. Wij zijn er om u te ondersteunen én te inspireren.

Daarom lanceert Allemaal Aafje nu preventie monitoring en coaching. We willen helpen om de toegang tot zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Maar we willen met name onze leden helpen gezond te blijven. Onze ambitie is om hiervoor dé community te worden voor groot Rotterdam e.o. te worden.

Dit doen we onder andere door onze leden de Nettie Health app aan te bieden. De Nettie Health app van Allemaal Aafje is gericht op preventie monitoring en coaching, eigen regie, zelfzorg, veilige medicatie en vitaliteit. Klik hier voor onze webapp, of download de app in de Play Store of App Store.

Via de app kunt u gratis bepaalde persoonlijke gezondheidswaardes meten en delen met onze zorgcentrale. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van uw Apple Watch, maar ook kunt u vanuit de app videobellen met welzijnscoaches met vragen en voor advies over veilige woonsituaties.

Iedereen kan in principe de app downloaden en gratis gebruiken, maar alleen Allemaal Aafje leden kunnen ook gratis gebruiken maken van de volgende diensten.

  • Zelfzorg medicatie scan: waarmee u kunt checken welke zelfzorg medicatie juist wel of niet van toepassing op uw situatie.
  • Vitaliteit coach: met deze virtuele coach helpen we u vitaal te blijven of zelfs weer meer vitaliter te worden.
  • Preventieve monitoring: uw persoonlijke meetwaardes worden gedeeld met de coaches op onze zorgcentrale die uw persoonlijke gezondheid proactief in de gaten houden. U zult dus actief benaderd worden als daar reden voor is. Daarmee proberen we verslechtering te voorkomen.

De Welzijn coaches van onze zorgcentrale zijn allereerst geselecteerd op hun empathisch vermogen om te luisteren. Onze leefstijlcoaches zijn op HBO-niveau geschoold. Wij hebben verstand van leefstijl én coaching. Dat betekent dat een coach altijd vanuit het doel van de cliënt/deelnemer werkt en alle relevante leefstijlthema’s betrekt in de begeleiding. Denk daarbij aan voeding, bewegen, slaap en ontspanning, maar bijvoorbeeld ook dagindeling en bewustwording van de signalen van uw lichaam.

Net wat er nodig is voor iemand om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven, die bij hem passen en vol te houden zijn.

Als achtervang heeft iedere coach contact met onze verpleegkundigen niveau 5 met BIG registratie. Deze kennis combineren we met handige technische oplossingen en apps om u 24/7 te kunnen ondersteunen in uw welzijn en veiligheid.

Mocht uit persoonlijke gesprekken of deelname aan een van de programma’s blijken dat het wellicht verstandig is om bijvoorbeeld een:

  • Val sensor in de douche te plaatsten;
  • Slimme medicijndoos voor juiste medicijn op het juiste tijdstip te nemen;
  • Beweegprogramma te volgen;
  • Of, een GPS horloge voor locatiebepaling en dwalen te gebruiken?

Dan biedt Allemaal Aafje hun leden de mogelijkheid om deze middelen met een financieel voordeel te kunnen aanschaffen. Benieuwd wat u als lid allemaal krijgt óf wilt u graag lid worden? Klik dan hier.

Wilt u deze pagina delen met anderen?

Ieder moment telt

Preventieve gezondheidszorg in de ouderenzorg is de sleutel tot een actief en vervullend leven op latere leeftijd, waarbij we zorg dragen voor lichaam en geest, zodat elk moment telt.