menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Aafje, Laurens en apothekersvereniging bundelen krachten

Aafje, Laurens en apothekersvereniging bundelen krachten

Aafje, Laurens en Apothekersvereniging Rijnmond (CAVR) slaan de handen ineen en ontwikkelen samen met Nedap, leverancier van het cliëntdossier, de ‘Ons® Medicatie’-app. Het gebruik van deze speciaal ontwikkelde app zorgt voor een grotere medicatieveiligheid én minder werkdruk in de thuiszorg.

Omschakelen van papieren medicatielijsten naar digitale overzichten lijkt eenvoudig, maar is complex. De informatiesystemen van de apothekers en de elektronische cliëntdossiers van Aafje en Laurens moesten in eerste instantie gekoppeld worden. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid is van belang.

De ontwikkelfase heeft ruim twee jaar geduurd, voordat de elektronische toedienlijst kon worden getest bij vijf apotheken en zes thuiszorgteams. Op basis van hun ervaringen is deze functionaliteit verder ontwikkeld.

Lees hier het hele artikel over deze samenwerking.

Bron: Aafje

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
Ruim een jaar geleden is UWassistent samengegaan met Mantelaar en Hlprs en gaan verder als Hups. Dankzij deze samenwerking kunnen ze mensen in alle fases van het leven de juiste ondersteuning thuis bieden. Van huishoudelijk hulp eens in de twee weken tot intensieve zorg tijdens de palliatieve fase. Hups is hiermee de grootste aanbieder van ondersteuning aan huis geworden! 
Wist u dat u als lid van Allemaal Aafje gebruik kunt maken van exclusieve deals? In onze online voordeelwinkel krijgt u korting op elektrische apparaten, cadeaukaarten, activiteiten in de regio én meer.
Bent u al bekend met het Repair Café? Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.