menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Preventieve maatregelen

Preventieve maatregelen

Zorg op afstand en toch dichtbij

Pluk de dag en morgen weer! Ouder worden, maar ook gezond blijven is een avontuur dat we bij Allemaal Aafje begrijpen als geen ander. Wij zijn er om u te ondersteunen én te inspireren.

Daarom lanceert Allemaal Aafje nu preventieve monitoring en coaching. We willen daarmee helpen om de toegang tot zorg voor u en onze leden toegankelijk te houden. Het is onze ambitie om dé preventieve zorgcommunity te worden voor groot Rotterdam e.o.

Dit doen we onder andere door onze leden de Nettie Health app aan te bieden. De Nettie Health app van Allemaal Aafje is gericht op preventieve monitoring en coaching, eigen regie, zelfzorg, veilig medicijngebruik en vitaliteit. Klik hier voor onze webapp, of download de app in de Play Store of App Store.

Via de app kunt u bepaalde persoonlijke gezondheidswaardes gratis meten en delen met onze zorgcentrale. Dit kan bijvoorbeeld door uw Apple Watch te koppelen of te videobellen met welzijnscoaches voor advies over veilige woonsituaties.

Iedereen kan de app downloaden en gratis gebruiken, maar alleen Allemaal Aafje leden kunnen ook gratis gebruikmaken van de volgende diensten.

  • Zelfzorgmedicatiescan: waarmee u kunt checken welke zelfzorgmedicatie wel of juist niet van toepassing op uw situatie.
  • Vitaliteitscoach: met deze virtuele coach helpen we u vitaal te blijven of zelfs vitaler te worden.
  • Preventieve monitoring: uw persoonlijke meetwaardes worden gedeeld met de coaches op onze zorgcentrale die uw persoonlijke gezondheid proactief in de gaten houden. U zult dus actief benaderd worden als daar reden voor is. Daarmee proberen we verslechtering te voorkomen.

De welzijnscoaches op onze zorgcentrale zijn geselecteerd op hun empathisch vermogen en snappen wat u echt nodig heeft. Onze leefstijlcoaches zijn op HBO-niveau geschoold en hebben verstand van leefstijl én coaching. Dat betekent dat een coach altijd vanuit het doel van de cliënt/deelnemer werkt en alle relevante leefstijlthema’s betrekt in de begeleiding.

Denk daarbij aan voeding, beweging, slaap en ontspanning, maar bijvoorbeeld ook dagindeling en bewustwording van de signalen van uw lichaam. Net wat er nodig is voor iemand om gezonde keuzes te maken die bij hem of haar passen én in het dagelijks leven vol te houden zijn.

Als achtervang heeft iedere coach contact met onze verpleegkundigen (niveau 5 met BIG-registratie). Deze kennis combineren we met handige technische oplossingen en apps om u 24/7 te kunnen ondersteunen in uw welzijn en veiligheid.

Mocht uit persoonlijke gesprekken of deelname aan een van de programma’s blijken dat het wellicht verstandig is om bijvoorbeeld een:

  • Valsensor in de douche te plaatsen;
  • Slimme medicijndoos te gebruiken;
  • Beweegprogramma te volgen;
  • Een GPS-horloge voor locatiebepaling en dwalen te gebruiken.

Dan biedt Allemaal Aafje haar leden de mogelijkheid om deze middelen aan te schaffen met een financieel voordeel. Benieuwd wat u als lid allemaal krijgt óf wilt u graag lid worden? Klik dan hier.

Wilt u deze pagina delen met anderen?

Ieder moment telt

Preventieve gezondheidszorg in de ouderenzorg is de sleutel tot een actief en vervullend leven op latere leeftijd, waarbij we zorg dragen voor lichaam en geest, zodat elk moment telt.